ΖarisΕcoenergy

Τηλέφωνο: 23920 66 033facebooktwitter

 
 
 

Zaris EcoEnergy Blog

Τι είναι το Πέλλετ;

Παραγγελία Πέλλετ

Υπάρχουν πολύ προμηθευτές όπου εύκολα μπορείτε να βρείτε το πέλλετ. Να θυμάστε ότι η ποιότητα, και η εξυπηρέτηση πολλές φορές είναι πιο σημαντικά από την τιμή.

Από τη δεξαμενή στον καυστήρα

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το πέλλετ με διάφορους τρόπους.

Οι περισσότεροι ξεκινούν με μικρούς σάκους πέλλετ και μια μικρή δεξαμενή. Γεμίζετε τη δεξαμενή με επαρκή ποσότητα και στη συνέχεια τροφοδοτείτε το πέλλετ στον καυστήρα. Ο καυστήρας λειτουργεί σαν καυστήρας πετρελαίου και δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον.

Μια άλλη επιλογή είναι η αγορά του πέλλετ με το κιλό, σε μέγα-σάκκους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε αυτό που αγοράσατε στη δεξαμενή. Το πλεονέκτημα με αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται να στοιβάζετε μεγάλη ποσότητα, και η τιμή του πέλλετ είναι ακόμα πιο χαμηλή.

Η καθημερινότητα με το πέλλετ

Το πέλλετ είναι εύκολο στη χρήση. Αν έχετε μια μεγάλη δεξαμενή, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώνετε συχνά πέλλετ. Αν έχετε μια μικρότερη, θα πρέπει να συμπληρώνετε πέλλετ κατά διαστήματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ο λέβητας και ο καυστήρας χρειάζεται φροντίδα κατά καιρούς. Ένας έλεγχος το μήνα είναι επαρκής και δεν απαιτεί χρόνο περισσότερο από 5-10 λεπτά.

Οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Το πέλλετ ξύλου είναι βιοκάυσιμο το οποίο αποτελείται από πριονίδι ή ροκανίδια ξύλου σε μορφή σφαιριδίων. Όταν χρησιμοποιείτε ως καύσιμο, οι ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα απορροφούνται και πάλι από τα φυτά και τα δέντρα δημιουργώντας ένα φυσικό κύκλο σε αντίθεση με την καύση ορυκτών καυσίμων ή ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγετε από πετρέλαιο ή τον άνθρακα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι μηδενικές.

Πλεονεκτήματα χρήσης Πέλλετ ξύλου

  • Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας
  • Ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις
  • Χαμηλή τιμή
  • Ευκολία χειρισμού
  • Διατίθεται σε σάκους ή χύμα
  • Μείωση ηλεκτρικής κατανάλωσης
  • Λειτουργούν καλά στους περισσότερους λέβητες πετρελαίου.

Πως λειτουργεί;

Αν και το Πέλλετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα σε ειδικούς λέβητες, ωστόσο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε ήδη υπάρχοντες λέβητες (πετρελαίου). Το μόνο που χρειάζεται είναι μια δεξαμενή οποιουδήποτε μεγέθους είναι αναγκαία για εσάς. Από εκεί διοχετεύεται το πέλλετ αυτόματα, μέσω μιας ειδικής διόδου προς τον καυστήρα.

LiveZilla Live Chat Software

Θα μας βρείτε:

 στο τηλέφωνο: 2392066033

Διεύθυνση: Άνω Σχολάρι,
25ο χλμ Θεσσαλονικης-Μουδανιών, 57500, Θεσσαλονικη